Met je voeten in de aarde
en toch de wolken aanraken

Design

Voor Knoest jeugdhulp ontwikkelde ik samen met Sandra Sier en Nathalie Wethmar een geheel nieuwe website en huisstijl. De oude website voldeed niet meer. Zoals dat vaak gaat bij organisaties die net beginnen waren alle onderdelen van de huisstijl vrij organisch tot stand gekomen. Als een organisatie groeit, veranderen ook de wensen en benodigdheden. Dit was het startsein voor ons om bestaande middelen flink onder de loep te nemen en te toetsen waar e.e.a. nog diende en waar aanpassingen nodig waren of waar iets geheel anders in de plaats moest komen.

Huisstijl

We begonnen met de huisstijl. We hebben de bestaande huisstijl van Knoest als uitgangspunt genomen en alle mooie dingen daaruit doorvertaald naar een vernieuwde, frisse versie. Daarnaast hebben we de website kritisch geanalyseerd en aansluitend op de wensen en benodigdheden van de organisatie op dit moment, een sitemap gemaakt. Vanuit deze sitemap en functionaliteiten voor de website zijn we aan de slag gegaan met de uitstraling en vormgeving van de site.

Beeldtaal

Naast de conceptbeelden die ik samen met Sandra maakte fotografeerde Hilde alle andere beelden voor de website. Sandra illustreerde alle beelden met haar handlettering waardoor het een hele eigen uitstraling heeft gekregen.

Concept: Sandra & Linda Sier
Fotografie: Hilde Ruitenbeek, met14fotografie
Begeleiding project: Nathalie Wethmar
Webbouwer: View on IT

©designaffairs 2019